top of page
Search
  • Writer's pictureJaakko

Verkkokauppa aukeaa uudelleen

Teloin käteni kesällä. Nostin asiakkaan isoa televisiota hänen teeveetasollensa kun hauisjänne sanoi työsopimuksen irti. Käsi leikattiin Tyksissä, mutta jänne katkesi pian uudelleen ja jouduin uusintaleikkaukseen. Tällä kertaa sain siirtojänteen luupankista joka on jonkun menehtyneen koivesta. En saa nostella pitkään aikaan mitään raskasta, mutta kiitos julkisen terveydenhuollon, käsi paranee vielä enkä joutunut maksamaan itseäni kipeäksi.


Hulluina oli että vakuutusyhtiöni, Pohjolan mielestä tämä ei ollut työtapaturma. Olisi pitänyt kompastua, liukastua tai vastaavaa, mutta jänteen katkeaminen on vain työperäinen liike, eikä korvata. Huh. No Kelalta saan hikistä päivärahaa ilmoittamieni YEL työtilojen mukaan, eli vähän. Parempi sekin kuin ei mitään.


No tässä sairaslomalla sulattelin ajatusta laittaa verkkokauppa taas pystyyn. Nurkkiin on kertynyt kaikenlaista josta jollekin on itseäni enemmän iloa. Selvittelin verolainsäädäntöä niin käytettynä hankkimiini tavaroihin, joiden oston yhteydessä ei ole tarvinnut maksaa enää ALV:ia, ei sitä enää myydessäkään tarvitse valtiolle tilittää. Onhan tuotteista ALV:it maksettu aikanaan niiden ollessa uusia.


Niinpä voin soveltaa verkkokaupassa marginaaliverotusta ja maksan vain siitä mitä saan mahdollisesti voittoa veroja. Joku veroviisaampi saa kyllä kommentoida, meneekö näin. Ja yrityksen tulosta kaikkien kulujen jälkeen verotetaan kuitenkin kuten ennenkin, ennakoiden mukaan.


Jaa siitä tulikin mieleen, että ennakkoveroja minun kannattanee maksaa vähemmän, kun en kunnon Digitalkkari töitä pysty tekemään. Eihän verottajalle kannata tällaisena inflaatio aikana lainata rahaa, jonka saisi sitten aikanaan veronpalautuksina takaisin. Pitääkin tarkistaa loppuvuoden ennakot ennen mitään.

45 views0 comments

Recent Posts

See All

Uusi akku MacBook Pro kannettavaan

Tietokoneeni akku alkoi turvota uhkaavasti, joten päätin tilata uuden ja kuvata vaihdon videolle. Videon näkee YouTubesta täältä: https://youtu.be/4wQ4h7-yRKU?feature=shared

Temun tv jalat videolle

Tilasin koemielessä Temusta yleismalliset tv jalat ja laitoin puhelimeni kuvaamaan niiden käyttöönottoa. Loppujen lopuksi päätin laittaa videon YouTubeen. Video löytyy täältä: https://youtu.be/iD7Y_4H

Vaimon AV vahvistin sai luvan lähteä myyntiin

Olin hillonnut pitkään vara-vahvistimena vaimon AV-vahvistinta, joka tuli vastaan kaappeja siivotessa. Sainkin luvan laittaa laitteen myyntiin kun jäänyt meille tarpeettomaksi. Voi myydä hyvin testatt

Post: Blog2 Post
bottom of page